PIRASA KAVURMASI


Merhaba,
Meyve ve sebzeyi mutlaka mevsimine göre tüketmeye dikkat ederim,kış ayında pazardan her hafta pırasa alır,beyaz kısmı ile zeyt.pırasa,yeşil tarafıyla da pırasa kavurması yaparım,lezzetli ve sağlıklı bir yemek,hazırlaması da çok kolay,sevmeyen yoktur diye düşünüyorum :)

PIRASA KAVURMASI
Malzemeler
1 kg.pırasa (yeşil olan kısmı)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
süslemek için doğ.dereotu

Yapılışı
Pırasalar ince doğranır.
Doğ.pırasalar bir tavaya alınır,Yağlar ile birlikte 2-3 dk. kavrulur.Rengi döndüğünde salça eklenir.1-2 dk. kavrulur.Baharatlar ve tuzu eklenir,karıştırılır.Yumurtalar çırpılır,yemeğe eklenir.Karıştırılır.Yumurtalar piştiğinde ocaktan alınır.Servis tabağına alınır.Üzerine yoğurt dökülür,dereotu ile süslenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ