ENGİNAR ÇORBASI


Mutlu pazarlar,
Yağmurlu ve soğuk bir günde sıcacık bir çorbaya kimse hayır demez herhalde,
Hele ki bu çorba çok sağlıklı ise hiç tereddüt edilmez,
Enginar Çorbası bizim evde haftada bir mutlaka yapılır,
Mevsiminde taze,diğer zamanlarda ise derin dondurucuya koyduğum yedeklerden yaparım,
Enginarın vücudumuz için yararları;

  • Kalp çarpıntılarına iyi gelir.
  • Bulantı,kusma,ekşime,şişkinlik sorunlarını giderir.
  • Kandaki şeker oranını azaltır.
  • Vücut hücrelerini yeniler.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır.
  • Romatizma ve sarılığa iyi gelir.
  • Karaciğeri korur ve düzenli çalışmasını sağlar.
  • Kandaki üre ve kolesterol miktarını düşürür.
  • İdrar söktürücüdür.
ENGİNAR ÇORBASI
Malzemeler
2 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
süslemek için dereotu

Yapılışı
Soyulmuş,limonlu suda bekletilmiş olan enginarlar doğranır.Bir tencereye sıvı yağ,doğ.enginar,soğan ve sarımsak eklenir,2 dk kadar kavrulur.3 su bardağı sıcak su eklenir.Pişirilir. Blendır ile parçalanır.
Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı tere yeğ,2 yemek kaşığı un ile kavrulur.1 su bardağı süt eklenir.Enginarlı karışım ilave edilir.Tuz,karabiber ve gerekirse sıcak su ilave edilerek kıvamı ayarlanır.Bir taşım kaynatılır.Serviste kaseye koyulduğunda dereotu ile süslenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ