TAVUKLU FIRIN MAKARNA




Yaz bitti,havalar iyice soğudu,sokağa çıkarken donanımlı çıkmak gerekiyor :) Şemsiye,mont olmadan çıktıysak vay halimize :(

Bloğumda yer alan tariflere baktığımda ağırlığı tatlı tariflerine verdiğimi gördüm,o yüzden birkaç tarif yemek,tuzlu tarifi olsun istiyorum,

Fırın makarna bizim için ana yemektir,çorba+fırın makarna menüsü akşam yemeği için yeterlidir,

TAVUKLU FIRIN MAKARNA
Malzemeler
1 paket fırın makarna
1 adet tavuk göğüs eti,haşlanır,didiklenir.
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı rende kaşar

Yapılışı
Fırın makarna üzerindeki tarife göre haşlanır.Ancak 1-2 dk erken ocaktan alınmalı ki fırında da pişeceğinden lapa olmasın !  Süt,un,tereyağı ve tuz bir tavada karıştırılarak pişirilir ve beşamel sos elde edilir.Tavuk etleri,haşlanmış makarna,rende kaşarın 1 su bardağı kadarı beşamel sosa eklenir,karıştırılır.Büyük boy dikdörtgen borcama yayılır.Üzeri de 1 su bardağı kaşar rendesi ile kaplanır.180 C fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

AFİYET OLSUN, 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ