SULU KÖFTE Malzemeler 500 gr kıyma 1/2 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı köfte baharatı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 3 adet orta boy patates 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı Kıyma,pirinç,baharatlar ve tuz yoğrulur.Fındık büyüklüğünde parçalar koparılır,un serpilmiş tepsiye dizilir. Kıymalı harcın tamamı bittiğinde tepsi ileri geri hareket ettirilerek tümünün una bulanması sağlanır. Düdüklü tencereye sıvı yağ,sarımsak ve soğan koyulur,kavrulur.Daha sonra salça eklenir,kavrulur.Kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir. 1-2 defa karıştırılır,sıcak su eklenir.Su kaynar halde iken köfteler tencereye eklenir,su ilavesi gerekli ise ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılır,buhar çıkışı olduğunda mandal kapatılır,ocak kısılır,15 dk yemek pişirilir. AFİYET OLSUN...
Hayırlı Ramazanlar, Bu mübarek ayda tutulan oruçların, edilen duaların kabul olması dileğiyle, Haşhaşlı Tatlı;misafirlerinizin çok beğeneceği zevkle yiyeceği bir tatlı, HAŞHAŞLI TATLI Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı haşhaş 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 limonun kabuğu Şerbeti; 1 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su Üzerine; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Döv.fındık Yapılışı Öncelikle şerbetimiz hazırlanır,soğumaya bırakılır. Yumurta ve şeker çırpılır,sıvı yağ ve süt eklenir,çırpılır.İrmik,haşhaş,kabartma tozu,vanilya,limon kabuğu ve un eklenir,tahta kaşık ile karıştırılır.Kare büyük boy borcamın tabanı tereyağı ile yağlanır,tabanında boşluk kalmayacak şekilde haşhaş serpilir.Sonra kek karışımımız dökülür.Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir.Kek fırından çıkarıldıktan sonra 5 dk dinlendirilir,soğumuş olan şerbet her yerine gelecek şe
Merhaba, Çok uzun yıllardır yaptığım bu revani tarifini paylaşmak istedim sizinle, Annem sütlü tatlıları pek sevmez,o yüzden bu revaniyi ona sık sık yaparım, Umarım deneyenler de beğenir,onların da mutfaklarına bu güzel revani kokusu yayılır ; REVANİ Malzemeler; 3 yumurta 3 türk kahv.fincanı toz şeker 3 türk kahv.fincanı irmik 3 türk kahv.fincanı un 1 türk kahv.fincanı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 pk.kabartma tozu 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için ; 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su bir dilim limon Yapılışı ; Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Su ve şekeri 15 dk. kaynatıp,bir dilim limon ekleyip soğutuyoruz. Yumurta ve toz şekeri beyaz köpük halini alana dek mikser ile çırpıyoruz.Daha sonra yağ,yoğurt ekleyip 5 dk çırpıyoruz.İrmik,un ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşık ile karıştırıyoruz.Limon Kabuğunu ekliyoruz. Tabanı yağlanmış büyük boy kare borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 170 C de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Fırından çıkar
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.