AY ÇÖREĞİ



Hayırlı Cumalar ,
Bugün vereceğim tarifim Sevgili Eşim'in en en sevdiği hamur işi/tatlı/kurabiye, tüm kategorilerde onun için 1.sırada,her sabah kahvaltı sonrası mutlaka yer,önceleri dışarıdan fırın ya da pastaneden alırdı,iç malzemesinin artık satılamayacak durumda olan kek,pasta vb. ürünlerden oluştuğunu öğrenince evde kendim yapmaya başladım.İyi ki başlamışım,lezzeti harika,mutlaka deneyin derim ;

AY ÇÖREĞİ
Malzemeler
125 gr (yarım paket) tereyağı
1/2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket instant maya
1 adet yumurta
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi;
3 su bardağı kakaolu kek (rondoda çekilmiş)
1 çay bardağı ceviz 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon veya portakal kabuğu rendesi

Yapılışı;
İçi  için verilen tüm malzemeler bir kapta karıştırılır,yapış yapış olmayan bir iç olmalıdır. 
tereyağı ve pudra şekeri karıştırılır.Süt,tuz,maya ve yumurta eklenir.Yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışmayan hamur elde edilir.Hamur 15 bezeye ayrılır.Her bir beze merdane ile üçgen olacak şekilde açılır.geniş tarafına 2 yemek kaşığı iç koyulur,sarılır.Ay şekli verilir.yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Susam serpilir.180 C fırında kızarana dek pişirilir.

AFİYET OLSUN...




Yorumlar

  1. Elinize sağlık benim de en sevdiğim lezzetlerden biridir bu.Birkaç kez yapmıştım harika oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ