KRUVASAN


Selam,
Bugün vereceğim tarif,misafiriniz geldiğinde menünüzde en fazla övgüyü alacak ve yanında başka tuzlunuz varsa kesinlikle yenilmeyip kruvasanlarınız tercih edilecek,iddia ediyorum deneyin görün :)
Tarif için arkadaşım Betül'e çok teşekkür ederim,
KRUVASAN
Malzemeler
1 pk margarin
1 yumurta
1 pk yaşmaya
1 sb+1 çay bardağı su
Aldığı kadar un

İç Malzemesi : Peynir

Yapılışı
Yumuşamış margarin ve yumurtanın sarısı yoğrulur.
Ayrı bir kapta yaşmaya ve su karıştırılır.Maya eridiğinde yumurtanın beyazı ve yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.Hamur 10'a bölünür.Her biri tabak büyüklüğünde açılır.Aralarına margarin-yumurta karışımı sürülür,üst üste koyulur.En üstteki yuvarlağa hiçbir şey sürülmez.Hepsi birden oklava ile açılır.16'ya bölünür.Sigara böreğinde olduğu gibi geniş tarafa iç malzeme koyulur.Rulo yaparken hamur çeke çeke yuvarlanır.  Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.15 dk. tepsi mayasının gelmesi beklenir.Üzerine hiçbir şey sürülmeden 180 C'de fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ