KISIR



Merhaba,
Favori bir salata tarifim var bugün sizlere,herkesin yapma şekli farklıdır kısırı,kimi soğan ve salçayı kavurur,kimi ise çiğden yapar.Nasıl yapılırsa yapılsın çok sevilerek tüketilen bir salatadır.
Vereceğim tarif bulgur harici malzemeler çiğ olarak ekleniyor,daha önce yaptıysanız ya da yaptıktan sonra sizin de fikirlerinizi almak isterim.Benim damak zevkime bu yapılışı daha çok uydu.

KISIR
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur (köftelik)
2 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
5-6 adet kornişon turşu
3-4 yaprak kıvırcık
5-6 adet taze soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 adet limon suyu ve kabuğu rendesi
Tuz,karabiber,pul biber
1 çay bardağı zeytin yağı
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı
Kaynar su ve salçaları karıştırıp salçalar eritilir.Salçalı su ve limon kabuğu rendesi bulgura eklenir.Kabın ağzı kapatılarak bulgurların şişmesi sağlanır.
Bu esnada yeşillikler küçük küçük doğranır.
Bulgurlar şişip ılık hale geldiğinde önce güzelce karıştırılır..Kapağı açık vaziyette bırakılır.
Sosu için z.yağı,limon suyu,nar ekşisi tuz ve baharatlar karıştırılır.
Sos,yeşillikler bulgurlara eklenir,karıştırılır.Tadına bakarak damak zevkimize göre tuz,limon suyu veya nar ekşisi eklenebilir.
Afiyet olsun,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ