KAYISILI KEK


Merhaba,
Yaz ayının gelmesiyle yazlık kıyafetlerimizi giymeye başladık,fazla kilolar sırıtmaya başladı.Çoğu arkadaşımız diyette,bende hiçbir hazırlık yok,bir an önce başlamak lazım :)
Böyle güzel tarifler oldukça diyet yapılamaz,görüntü, tad muhteşem,kayısılar ağızda o kadar güzel bir tad bırakıyor ki,mutlaka yapın derim :)
Tarifimiz Sevgili Nejla Abla'ma ait,çok teşekkür ediyorum.

KAYISILI KEK (25 dilim)
Malzemeler
5 yumurta
1,5 sb toz şeker
1 pk.kabartma tozu
1 pk vanilya
2,5 sb un
Üzeri için;
25 adet kuru kayısı
2 sb toz şeker
3 sb su

Yapılışı
Kayısılar şeker ve su ile düdüklü tencerede pişirilir.Tel süzgeç ile kayısılar alınır,büyük boy kare borcamın dibine dizilir.Kek için verilen malzemeler çırpılarak hazırlanır ve kayısıların üzerine dökülür.180 C'de pişirilir.Fırından çıkarınca 5 dk. beklenir.Servis tabağına ters çevrilir.Kayısıların pişirildiği şerbet kekin her yerine gelecek şekilde dökülür.Dilimlenir.Her dilime bir kayısı gelmelidir.




AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ