EV YAPIMI LOR PEYNİRİ

Kızımın kahvaltılarında vermek üzere yapmaya başladığım lor peyniri,bizim de vazgeçemediğimiz bir tat oldu.Cuma günleri köyden sütüm gelir,3 lt si ile yoğurt mayalarım,1 lt si ile lor peyniri yaparım,kalan 1 lt yi ise oğlum sabah kahvaltılarında içer.Siz de çocuklarınız ve kendiniz için yapabilirsiniz :)



EV YAPIMI LOR PEYNİRİ
Malzemeler
1 lt süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı
1 lt çiğ süt kaynatılır,bir kasede yoğurt ve limon suyu karıştırılır.Kaynayan süte ilave edilir.15 dk orta ateşte kaynatılarak süt kesilmesi sağlanır.Ocak kapatıldıktan sonra yaklaşık 20 dk beklenir.Bir süzgece tülbent bez yayılır.Süzgecin altına peynir altı suyunun toplanması için kap koyulur.Tencere süzgece dökülür,tülbent bez dört tarafından toplanarak düğüm atılır.Üstüne ağırlık koyulur,bu şekilde oda sıcaklığında 8 saat bekletilir.Süre sonunda tülbent açılarak içindeki peynirimiz buzdolabına kaldırılır.Peynir altı suyu çorba,pilav,makarna gibi yemeklerimizde kullanılabilir,besleyici değeri çok yüksektir.Ben buz poşetlerine doldurup donduruyorum,yemeklere ilave edeceğim zaman 1-2 küp alıp ekliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ