PASTANE BÖREĞİ






PASTANE BÖREĞİ

Malzemeler
1 kg yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr kıyma
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı
İç harcı için soğan ve sıvı yağ kavrulur,kıyma eklenir,suyunu çekene dek kavurulur,tuz,karabiber ve pul biber eklenir.Soğuması için bir kenarda bekletilir.
Süt,sıvı yağ,kabartma tozu ve yumurta çırpılarak sosumuz hazırlanır.
Yufkanın biri tezgaha açılır,sos her yerine gelecek şekilde fırça ile sürülür,4 er parmak her kenardan içe katlanır.İç harcı uzunlamasına koyulur,sarılır.kenarları içe doğru kıvrılır.Diğer yufkalar içinde aynı işlemler tekrarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir,kalan sos yufkaların üzerine sürülür.Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirilir.180 C de 30 dk. pişirilir.

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ