LOKUM KEK
Bugün vereceğim tarifim misafirlerinizin çok beğeneceği,bereketli bir tarif,
LOKUM KEK
Malzemeler;
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 pk.vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
2,5-3 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 pk.vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Limon kabuğu rendesi
2,5-3 su bardağı un
Sos için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağı
Hindistan cevizi
Yapılışı;
Yumurta ve şeker mikser ile iyice çırpılır. Diğer malzemeler ve
un eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt yerleştirilir ve harcımız dökülür. 180 derece önceden ısılı fırında kek güzelce kabarıp,
kürdan testi yaparak iyice pişirilir. Kek soğuması için bir kenara alınır. Sosun
tüm malzemeleri bir tencereye alınır ve kaynatılır ve soğutulur. Küçük kareler
halinde dilimlediğiniz kek önce sosa batırılıp bir kenara alınır. Ardından bolca
Hindistan cevizi olan bir tabakta dört tarafı iyice bulanır.Hepsi bittiğinde üzerini strechleyerek buzdolabına koyulur.Bir gece dolapta beklediğinde tadı çok daha güzel oluyor.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.