HÜNKAR BEĞENDİ



Ramazan ayımız hayırlı olsun,
Rabbim bizlere sağlık ve huzur içinde orucumuzu tutmayı nasib eder inşallah,

Ramazan ayında yemekler daha özenli hazırlanır,uzun saatler aç kalınca iftarda en sevdiğimiz yemekleri tercih ederiz,

Hünkar Beğendi yemeği de çok lezzetli görünüm olarak da misafir sofralarına yakışır bir ana yemeğimizdir,

HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler
500gr Dana kuşbaşı (tercihe göre koyun eti de kullanılabilir.)
1 adet kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça

Karabiber-tuz

Beğendisi için;
4 yemek kaşık un
2 adet patlıcan (Közlenip,küçük küçük doğranır) 
2 su bardağı kadar süt
2 yemek kaşığı tereyağ – 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rende kaşar
Tuz

Yapılışı ;
Öncelikle etler çok iri doğranmışsa  biraz küçültülür, yıkanıp  daha yumuşak ve tel tel olması için en az 3-4 saat önceden 1 kaşık yoğurt-biraz sıvıyağ-biraz karabiberle karıştırıp saklama kabıyla buzdolabında bekletilir.
Düdüklü tencereye etleri ve  ufak bir soğanın yarısını koyup su eklemeden 20-30 dk kısık ateşte pişirilir..Tencereye soğan yemeklik doğranıp pembeleşene dek kavrulur, biberler minik minik doğranıp eklenir, biraz kavurduktan sonra salça eklenir etler de tencereye koyulur. Domatesler de doğranıp eklenir 2-3 dk pişirilir.
Beğendisi için- tereyağ-sıvıyağ unu rengi değişene kadar kavrulur; 2-3 dolu dolu yemek kaşığı patlıcanı da eklenip üzerine süt ekleyip patlıcanlı beşamel hazırlanır.

SERVİS TABAĞIMIZA BEŞAMELLİ KARIŞIMDAN KOYUP ÜZERİNE DE ETİMİZİ KOYUYORUZ,, ORTASINA 1-2 MAYDANOZ YAPRAĞIYLA SÜSLEYEBİLİRSİNİZ..
AFİYET OLSUN 

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım tam ramazanlık bir tarif sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık..etle patlıcanın uyumuna bayılıyorum..hayırlı iftarlar şimdiden nacizane bir tavsiye yemek fotolarının boyutlarını büyütebilirseniz benim gibi miyoplarda rahat görse pek iyi olur..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık denemediğim merak ettiğim bir lezzet..

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim yemeklerden biridir.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Benimde hep denemek istediğim bir yemektir.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ