ÇİLEKLİ TART



Havaların ısınmasıyla ağır yemekler yerine hafif yemekler yemeye başladık.Karpuz,kavun ile öğün geçiriyoruz.Tatlı olarak ise sütlü,meyveli tatlılar,dondurma tercihimiz.
Tarifimiz kardeşim Miray'a ait,
Ellerine sağlık canım benim,

ÇİLEKLİ TART
Malzemeler
Kek hamuru:
3 adet yumurta
5 ymk kaşığı sıvıyağ
5 yemek kaşığı un
2 ymk kaşığı süt
1 su brd şeker
Yarım pk k.tozu

Kreması :
2 bardak süt
3 kaşık un
Yarım su bard şeker
2 kaşık tereyağ
Yarım paket labne

ÜZERİ İÇİN:
Çilek
Tart jölesi

Yapılışı ;
3 yumurta kırılır, şekerle çırpılır; süt-un-k.tozu da eklenip kek hamuru elde edilir, tart kalıbımızın tabanını güzelce yağlayıp (tereyağ ile) un serpiştirilir, kalıptan kolayca çıkması için. 170 C önceden ısıtılmış fırında pişirilir, kabarmaya/şişmeye başlayınca kürdanla birkaç yerinden delmek gerekiyor, kalın bir kek olmaması için..
PİŞİNCE ÇIKARIP SOĞUMAYA BIRAKILIR..

KREMASI:
3 yemek kaşığı un-yarım su bard şekeri karıştırıp üzerine soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. İçine 2 kaşık tereyağı koyulup mikserle 2 dk kadar çırpıp soğumaya bırakılır; tamamen soğuduğunda içine yarım labne eklenir.

Kek kalıptan çıkarıp servis tabağına alınır, üzerine muhallebiyi boşaltıp, istediğiniz mevsim meyvelerini diziyoruz. Son olarak tart jölesini hazırlayıp meyvelerin üzerini tamamen örtecek şekilde  koyuyoruz..

1 gece buzdolabında dinlendirildiğinde tam ağzınıza layık olacaktır… afiyet olsun…



Not: Çilek yerine mevsimine uygun başka meyveler ile de yapılabilir.İşte örnekleri ;






Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ