SANDAL SEFASI
Merhaba,
Kabak ile yapılmış bütün yemekleri çok severim,
Sık sık yapmaya da gayret gösteririm,
Faydaları saymakla bitmez ;
- Sarı renkte çiçek açan ve sürüngen bir bitki olan kabak çok besleyicidir.
- Lif açısından zengin bir sebzedir.Tok tutucu özelliği vardır.
- B1 ve C vitamini,fosfor,protein,nişasta ve çinko içermektedir.
- Mide ve bağırsağı yumuşatarak,böbrek ve mesane iltihaplarını giderir.
- Sinirleri yatıştırıp yüksek tansiyon ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
- Cinsel gücü,isteği ve kadınlarda doğurganlığı arttırır.
- Soğuk algınlığı,grip,nezle gibi durumlarda öksürüğü keser.
- Kan yapıcıdır.
- Gelişme çağındaki çocuklarda zihin açıcıdır.
- Hemoroit ve prostat şikayetlerini azaltır.
Şimdi de sıra geldi tarifimize ;
SANDAL SEFASI
Malzemeler
5 adet kabak
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
200 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırm.toz biber
Yapılışı
Kabaklar ortadan ikiye kesilir.Bir tencereye su doldurulur.Kabaklar bu suda yumuşayana dek haşlanır.Arada kontrol edilerek haşlanmalıdır.Pişince tencereden çıkarıp dikdörtgen borcama yerleştirilir.Ortaları tatlı kaşığı yardımı ile çıkarılır.Çıkan bu parçalar sarımsaklı yoğurt ile salata yapılabilir.
Kıyma bir tavada suyu çekene kavrulur.Doğranmış soğan ve sarımsak eklenir.Birkaç dakika kavrulur.Salça eklenir,kavurmaya devam edilir.Tuz ve baharatları ilave edildikten sonra ocak kapatılır.Hazırladığımız kıymalı iç kabakların ortalarına yerleştirilir.Üzerine rende kaşar koyularak fırında 200 C 'de kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN,
Aynen bende kabaklı hereyi çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Nefisss görünüyor.
Ellerine sağlık canım.Sağlıklı,hafif ve nefis bir lezzet.
YanıtlaSilPeynirlisini de denemeni tavsiye ederim.Sandal sefasının bende de peynirlisi var:)
Sevgiler...