VELİ GÜNÜ + 3 tarif


Keyifli bir günden merhaba,
Silivri'de yağmur var bugün,çok güzel,sırılsıklam ıslanmayacak kadar sakin yağan,insanın saatlerce sahilde dolaşmak isteyeceği türden,
Her cuma günü,sınıfımızdaki veli arkadaşlar ile gün yapıyoruz,
O günde yediğimiz mamaların tarifini vermek istiyorum sizlere,
Börek bana ait,tatlı Nejla Abla'mıza,salata ise Berna'ya,
Hepsi birbirinden lezzetli,

NEJLA ABLA'NIN TATLISI :)
Malzemeler
5 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Şerbeti;
3 sb su
2 sb şeker
6 dolu yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya

Üzerine;
1 pk.krem şanti
1/2 su bardağı süt
Hindistan cevizi

Yapılışı;
Kek malzemeleri mikserde çırpılarak hazırlanır.Büyük boy dikdörtgen borcamda pişirilir.Soğutularak dilimlenir.
Şerbeti kaynatılır,1 parmak eksilinceye kadar kaynatma yapılır.Soğuyan ve dilimlenen keke sıcak şerbet dökülür.
Üzerine 1 pk.krem şanti süt ile hazırlanarak yayılır.Hindistan cevizi serpilir ve servis edilir.


MİLYUF BÖREK
Malzemeler
12 adet milföy hamuru
3 adet yufka

Sosuna;
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

İç malzemesi;
250 gr.lor peyniri
yarım demet maydanoz

Üzerine 1 şişe soda
süslemek için susam ve çörek otu

Yapılışı
Büyük dikdörtgen borcamın tabanı yağlı kağıt ile kaplanır.Yumuşamış olan milföy hamurların 6 tanesi borcamın şekline göre merdane ile birbirine yapıştırılır.Tepsiye yerleştirilir.1,5 adet yufka küçük parçalara ayrılır.Süt,sıvı yağ ve yumurta ile hazırladığımız sosun içine koyularak her yerinin sos ile kaplanması sağlanır.Yufkalar milföylerin üzerine yerleştirilir.İç malzeme olarak hazırladığımız; lor peynir ve doğ.maydanoz 1,5 adet yufkaların üzerine yayılır.Kalan 1,5 adet yufka da sosa batırılır.Tepsiye yayılır.Üzerine milföy hamurlarının kalan 6 adedi merdane ile tepsi büyüklüğünde inceltilir ve en üstüne yerleştirilir.Bıçak ile ister kare ister üçgen şekilde dilimlenir.1 şişe soda her yerine gelecek şekilde dökülür.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Pişirme öncesi yumurta sarısı sürülür,susam ve çörek otu serpilir.200 C fırında kızarana dek pişirilir.
Not: Ilık yenmesi tavsiye edilir.

PATATESLİ SALATA
Malzemeler
5 adet patates
2 adet salatalık
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1/2 bardak konserve mısır
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Patatesler haşlanır ve rendelenir.Salatalıklar kabukları ile birlikte rendelenir,suyu sıkılır.Bir kapta rende patates,rende salatalık,süzme yoğurt,sarımsak,dereotu ve tuz karıştırılır.Bir tepsiye yayılır.Üzeri mısır ile süslenir.

AFİYET OLSUN...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ