Tatlı-Tuzlu Kurabiye

Merhaba,

Bu kurabiyeler adından anlaşılacağı üzere hem tatlı hem de tuzlu,yerken iki tadı da hissediyorsunuz,ayrıca dayanıklılar,kapaklı bir kapta gevrekliğini günlerce koruyorlar,
Şekli konusunda seçim size kalmış,ben çocukların olduğu bir menüye yapacaksam,çocuklara uygun kalıp ile,sadece büyükler varsa ya baklava dilimi ya da kalp/yıldız kalıp ile şekil veriyorum.

Tatlı-Tuzlu Kurabiye
Malzemeler
250 gr. tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında, yumuşamış)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 tatlı kaşığı toz şeker
2,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı üzerine,sarısı içine)
1 paket kabartma tozu
susam

Yapılışı
* Hamur yoğrulur.
* Parçalara ayrılıp merdane ile açılır.
* İstediğimiz kalıp şekil verilir ya da bıçak ile baklava şekli verilerek kesilir.
* Önce yumurta akına sonra susama batırılır.
* Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
* 180 C fırında pişirilir.

Afiyet olsun,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ