UNLU BÖREK


Merhaba,
Bugün paylaşacağım börek , çok sevilen,yiyen herkesin beğendiği bir tarif.
İç malzemesi çeşitlendirilebilir ama ben patatesi çok yakıştırıyorum ve sürekli patatesli yapıyorum.
Elde açma börek lezzetinde olan bu böreği gönül rahatlığı ile misafirlerinize yapabilirsiniz ;

UNLU BÖREK
Malzemeler
1 kg yufka (5 adet)
5-6 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
125 gr ya da yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 kase un

Yapılışı
Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz.Patatesler haşlanır,ezilir.Sıvı yağ ve salça kavrulur,ezilen patateslere eklenir.Baharatları ve tuzu ilave edilir,güzelce karıştırılır,soğumaya bırakılır.

Yufkaların aralarına sürmek için yağ karışımı hazırlanır.Bir tavada margarin eritilir,eridikten sonra sıvı yağ eklenir,soğutulur.

Yufkalardan bir tanesi açılır,her yerine yağ karışımı sürülür.Çay süzgeci ile ince bir tabaka halinde un elenir.Yufka ikiye katlanır,yarım daire şekline gelir.Aynı şekilde yağ sürülür,un elenir.Geniş olan tarafına iç malzeme koyulur.Kenarlarından içe doğru biraz katlanır,rulo halinde çok sıkı olmayacak şekilde sarılır.Bıçakla dilimlenir.Kalan dört yufka için de aynı işlem yapılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerine kalan yağlı karışım sürülür.Susam serpilir.180 C fırında yaklaşık 30 dk üzeri pembeleşene dek pişirilir.

Not : Bir kilo yufkadan iki tepsi börek çıkıyor.Eğer yağımız azalırsa sıvı yağ ilave ederek tamamlayabiliriz.

Afiyet olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ