REVANİ


Merhaba,
Çok uzun yıllardır yaptığım bu revani tarifini paylaşmak istedim sizinle,
Annem sütlü tatlıları pek sevmez,o yüzden bu revaniyi ona sık sık yaparım,
Umarım deneyenler de beğenir,onların da mutfaklarına bu güzel revani kokusu yayılır ;

REVANİ


Malzemeler;
3 yumurta
3 türk kahv.fincanı toz şeker
3 türk kahv.fincanı irmik
3 türk kahv.fincanı un
1 türk kahv.fincanı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 pk.kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için ;
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
bir dilim limon

Yapılışı ;
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Su ve şekeri 15 dk. kaynatıp,bir dilim limon ekleyip soğutuyoruz.
Yumurta ve toz şekeri beyaz köpük halini alana dek mikser ile çırpıyoruz.Daha sonra yağ,yoğurt ekleyip 5 dk çırpıyoruz.İrmik,un ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşık ile karıştırıyoruz.Limon Kabuğunu ekliyoruz.
Tabanı yağlanmış büyük boy kare borcama döküyoruz.Önceden ısıtılmış fırında 170 C de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10-15 dk ılıması için bekliyoruz.Soğumuş olan şerbetimizi heryerine döküyoruz.tatlımız soğuduğu zaman servise hazırdır.Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.

AFİYET OLSUN,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI