2013 yılı aşurem , Allah kabul etsin... Malzemeler 1 kg.buğday 500 gr nohut 500 gr fasulye 1 çay bardağı pirinç 1 sb un 400 gr kuru kayısı 300 gr kuru üzüm 300 gr kuru dut 3 adet portakal 3 adet elma 2 yemek kaşığı karanfil 1 yemek kaşığı gülsuyu 1 çay bardağı süt 3,5 kg. Toz şeker Üzerini süslemek için ; Nar taneleri Döv.Ceviz,yer fıstığı,badem ve fındık Hindistan cevizi,yeşil toz fıstık Kuş üzümü Kuru kayısı Susam Tarçın Yapılışı Buğday bir gece önceden akar su altında süzgeçte iyice yıkanır.Süzgeçten temiz su akana dek yıkanmalıdır.Tencereye alıp su eklenir,ocakta 10 dk kaynatılır.Eğer suyu az ise şişmesi de hesaba katılarak sıcak su eklenir,kapağı kapatılır,sabaha dek bu şekilde bekletilir.Nohut ve fasulye ayrı tencerelerde ılık su ile ıslatılır.Bir gece bu şekilde bekletilir.Sabah nohudun suyu süzülür,düdüklü tencerede 20 dk pişirilir.Daha sonra fasulyenin ıslatma suyu dökülür,düdüklüde 15 dk pişirilir.(Piştikten sonra suları dökü...
Sevgili Mürvet,
YanıtlaSilYeni yıl umarım dilediğin gibi geçer. İyi seneler:)
Berfin Kucur
Sevgili Berfin,
YanıtlaSilGüzel dileğin için çok teşekkürler,
Yeni yılını kutlar,sağlık ve huzur dilerim.
Mürvet SARIBAŞAK
mürvetjim merhaba;
YanıtlaSilblogunu ziyarete gelmiştim ve doğum tarihini görünce yorum yazmadan çıkamadım bende 06.11.1978 doğumluyum. ilk kez benimle aynı gün doğmuş biriyle tanışıyorum :)
2012'de her şey gönlünüzce olsun.Mutlu Yıllar.
YanıtlaSilTüm isteklerinin gerçekleşeceği,güzel bir yıl olur inşallah..
YanıtlaSilSevgiler canım..
Takibindeyim.