PETITOLU KURABIYE


MALZEMELER
125 gr.tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 pk.vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
Tüm malzemeler ile hamur yoğrulur.Buzdolabında yarim saat dinlendirilir.Hamur ikiye ayrılır.Yağlı kâğıt arasına alınan hamur bıçak sırtı kalınlığında merdane ile açılır.Kalıp ile şekil verilir.Tepsiye dizilir. Her bir kurabiyenin üzerine petito yerleştirilir. 150 C de 15 dk pişirilir.Soğuyunca servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ