LAHANA BÖREĞİ


LAHANA BÖREĞİ

Yarım orta boy lahana

250 gr dana kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay kaşığı karabiber,kırm.toz biber,kimyon,nane
Yarım demet maydanoz ve taze nane

Sosu için:1 yemek kaşığı salça,2 su bardağı sıcak su

Yapılışı;
Lahananın ortasındaki sert kısım ve dış tarafındaki yapraklar bıçakla kesilir.Kaynayan tuzlu su bulunan tencereye bütün olarak haşlanmak üzere bırakılır.Yaklaşık 10-15 dk.haşlanır.Daha sonra soğuk su dolu bir kaba alınır.Bekletmeden süzgece çıkarılır.Ilınmaya bırakılır.
Kıyma bir tavada 1 çay bardağı su ile suyunu çekene dek pişirilir.Sıvı yağ dökülür.Daha sonra doğranmış soğanlar eklenir.Soğanlar yumuşayınca tuz ve baharatlar eklenir,karıştırılır.Yıkanıp süzülmüş pirinçler eklenir.Ocak kapatılarak,doğ.maydanoz ve nane eklenir.
Borcam kabımızın tabanı yağlanır.Lahana yaprakları bir iki sıra tabana yayılır.Kıymalı iç malzeme dökülür.Lahananın iç kısmındaki küçük yapraklar yerleştirilir.En üste iste tabana yaydığımız geniş yapraklardan bir iki sıra yayılır. 

Sıcak su ve salça ile hazırlanan sos en üste dökülür.Borcamın kapağı kapalı halde fırında 200 C de 30 dk pişirilir.Piştikten sonra 10-15 dk dinlendirilir.Bıçak ile dilimlenerek servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ