VİŞNELİ TATLI


Malzemeler
Muhallebisi;
1 litre süt
1 sb toz şeker
1 sb nişasta
1 pk kakaolu bisküvi
Üzeri ;
1 litre su
1 pk.vişneli toz içecek
1 sb nişasta
1/2 sb toz şeker

Yapılışı;
Süt,toz şeker ve nişasta bir tencerede muhallebi olana dek pişirilir.Büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.10 dk.dinlendirilir.Kakolu bisküvi dizilir.
Üzeri için;su,vişneli toz içecek,nişasta ve toz şeker ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.Kakaolu bisküvlerin üzerine dökülür.Soğuduğunda buzdolabına kaldırılır.Servis zamanı dilimlenir.

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ