VİŞNELİ TATLI
Muhallebisi;
1 litre süt
1 sb toz şeker
1 sb nişasta
1 pk kakaolu bisküvi
Üzeri ;
1 litre su
1 pk.vişneli toz içecek
1 sb nişasta
1/2 sb toz şeker
Yapılışı;
Süt,toz şeker ve nişasta bir tencerede muhallebi olana dek pişirilir.Büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.10 dk.dinlendirilir.Kakolu bisküvi dizilir.
Üzeri için;su,vişneli toz içecek,nişasta ve toz şeker ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.Kakaolu bisküvlerin üzerine dökülür.Soğuduğunda buzdolabına kaldırılır.Servis zamanı dilimlenir.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.