GELİN PASTASI



GELİN PASTASI

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;
3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker

Muhallebisi;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Yeşil toz fıstık

Yapılışı;
Öncelikle keki için yumurta ve şeker mikser ile çırpılır.Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.Büyük boy dikdörtgen borcam yağlanır,karışım dökülerek fırına verilir.180 C fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.Pişince fırından çıkarılır,soğumaya bırakılır.
Keki ıslatmak için soğuk süt ve şeker karıştırılır.Şeker tamamen eridiğinde soğumuş kekin her yerine dökülür.
Muhallebisi için krem şanti harici malzemeler ocakta muhallebi yapılır.Pişince ılıtılır,krem şanti eklenir mikser ile karıştırılır.Muhallebi kekin üzerine dökülür.Hindistan cevizi serpiştirilir.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.Servis esnasında tatlı dilimlenir,her dilimin üzeri yeşil toz fıstık ile süslenir.


AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ