HAŞHAŞLI TATLI

Hayırlı Ramazanlar,
Bu mübarek ayda tutulan oruçların, edilen duaların kabul olması dileğiyle,

Haşhaşlı Tatlı;misafirlerinizin çok beğeneceği zevkle yiyeceği bir tatlı,

HAŞHAŞLI TATLI
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun kabuğu

Şerbeti;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

Üzerine;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Döv.fındık

Yapılışı
Öncelikle şerbetimiz hazırlanır,soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker çırpılır,sıvı yağ ve süt eklenir,çırpılır.İrmik,haşhaş,kabartma tozu,vanilya,limon kabuğu ve un eklenir,tahta kaşık ile karıştırılır.Kare büyük boy borcamın tabanı tereyağı ile yağlanır,tabanında boşluk kalmayacak şekilde haşhaş serpilir.Sonra kek karışımımız dökülür.Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir.Kek fırından çıkarıldıktan sonra 5 dk dinlendirilir,soğumuş olan şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür.1-2 saat şerbeti çekmesi sağlanır.Krem şanti (2 poşet) 1 su bardağı süt ile hazırlanır ve tatlının üzerine yayılır.Servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir.Serviste dilimlenir,üzerine döv.fındık serpilir.
AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

REVANİ