KÖZ DOMATES ÇORBASI
Merhabalar,
Sıcak yaz günlerinin iyice hissedildiği bu günlerde yediğimiz içtiğimiz gıdalar çok önemli,vücutta fazla su kaybı olduğunda huzursuzluk,iştahta azalma ve ciltte kuruma meydana gelir.Sıvı kaybı ilerledikçe idrar miktarında azalma,ağızda kuruluk,performans kaybı,baş ağrısı ve daha bir çok rahatsızlık ortaya çıkar.Sıvı dengesinin yarısını yiyeceklerden diğer yarısını ise içeceklerden karşılarız.
Bu lezzetli çorba o kadar güzel bir değil tam iki kase içeceksiniz ;
KÖZ DOMATES ÇORBASI
5 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
bir tutam kekik
2 yemek kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
üzeri için krema
Yapılışı;
Domatesler kabukları ile birlikte dörde bölünür,kuru soğan halka şeklinde doğranır,yağlı kağıt serili tepsiye domatesler,kuru soğanlar ve sarımsaklar (diş halinde) yayılır.Tuz,karabiber ve kekik serpilir,
200 C sıcaklıktaki fırında 30 dk.pişirilir.Fırından çıkınca ılınması sağlanır.Domateslerin kabukları soyulur,soğan,sarımsaklar ile birlikte (tepside bıraktığı suyu dahil) rondodan çekilir.
Tencerede tereyağı ve un kavrulur.Rondodan çekilen karışım eklenir,karıştırılır,kıvamı sıcak su ile ayarlanır.Bir taşım kaynatılır.
Servis zamanı kaseye koyulan çorbanın üzerine bir kaşık krema ilave edilir.
AFİYET OLSUN....
nefis görünüyor. domatesin de tam zamnı yapmak lazım
YanıtlaSil