PATATESLİ BÖREK





Herkese güzel günler dileyerek başlamak istiyorum,
Baharı karşıladığımız bu günlerde, umutlarda açan çiçekler gibi yeşersin içimizde...

Vereceğim tarif hem çok az malzemeli hem de yapımı çok kolay olup lezzeti on numaradır ..

PATATESLİ BÖREK
Malzemeler
4 adet yufka
4 adet orta boy patates
yarım paket margarin (125 gr.)
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
Yufkaların arasına sürmek için bir kase su-sıvı yağ karışımı
üzeri için yumurta sarısı,susam ve çörek otu

Yapılışı
Patatesler haşlanır,margarin eritilir,patateslere eklenerek karıştırılır.Patates ezici ile püre haline getirilir.Süt,tuz ve baharatlar da eklenir,karıştırılır.1.yufka tezgaha serilir,su-sıvı yağ kaşırımı her yerine sürülür.2.yufka üzerine yayılır,su-sıvı yağ karışımı sürülür,iç malzemenin üçte biri yufkanın üzerine yayılır.3.yufka üzerine serilir,su-sıvı yağ karışımı sürülür,iç malzemenin üçte biri yufkanın üzerine yayılır.4.yufka üzerine serilir,su-sıvı yağ karışımı sürülür,iç malzemenin kalanı yufkanın üzerine yayılır.Yufkalar rulo sarılır.Buzdolabında 3-4 saat,vaktiniz varsa 1 gece dinlendirilir.2 cm kalınlıkta dilimlenir.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.yatay olarak dizilmiş dilimlere yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu serpilir.180 C de kızarana dek pişirilir.

AFİYET OLSUN.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ