Damat tıkatan :)



Merhaba,
Çevremde çok sevilen bir kurabiye olan damat tıkatan (mantar kurabiye) tarifini paylaşmak istedim sizlerle...
Bu kurabiye damat ilk kız evine geldiğinde yapılır,nişastadan yapıldığı için zor çiğnenip yutulamaz.Mutlaka sıvı birşeyler içmek lazım :) Benden hatırlatması ...

Malzemeler ;
500 gr. buğday nişastası
3 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 pk.vanilya
250 gr. yani 1 pk margarin veya tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Üzerini süslemek için kakao
Yapılışı ;
Hamur ele yapışmayacak hale gelene dek yoğrulur.Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekil verilerek aralıklı dizilir.

Yaklaşık 2 çay kaşığı kako su ile seyreltilir.Pls.şişe kapağının iç kısmı kakaoya batırılıp mantarların üzerine hafifçe bastırılır.Çok bastırmayın yoksa kapak hamura yapışır.

180 C'de rengi hafif pembe olana kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN ...:)

Yorumlar

  1. Mantar kurabiyenin diğer adını bilmiyordum.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. damat tıkatan ismini ilk kez duydum çok enteresan:)
    elinize sağlık,keyifli pazarlar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ