Zeytinyağlı pırasa

Merhaba,
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bizim evde her hafta mutlaka yapılacak yemeklerin başında gelir zeyt.pırasa,
Biz çalışan bayanlar için kurtarıcı bir yemek,yapıldığı zaman buzdolabında durdukça tadı daha iyi oturan,işten eve gelince hazır bir çeşittir,
Herkesin farklı yaptığı bu yemeği bir de benim tarifimle deneyin derim :))


ZEYTİNYAĞLI PIRASA ;
1 kg. pırasa
2-3 ad. orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 ad. orta boy havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı pirinç
1/2 limon suyu
1 ad. kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber


Pırasalarımızı yıkayıp, beyaz ve açık yeşil olan kısımlarını verev doğruyoruz, (koyu yeşil olan saplarını Pırasa Kavurması yemeği ile değerlendiriyoruz.)
Havuçları yıkayıp kabuğunu kazıyıp,pırasalar ile aynı büyüklükte verev doğruyoruz,
Zeytinyağını tencereye alıp,soğanlarımızı ve sarımsakları ilave ederek,pembeleşene dek kavuruyoruz,havuçları ekleyip 1-2 dk.kavuruyoruz,daha sonra pırasaları ekleyip 1-2 dk daha kavuruyoruz,
üzerini geçecek kadar sıcak su,tuz,şeker,limon suyu ve karabiberi ekleyip15-20 dk pişiriyoruz,pirinçlerimizi yıkayıp süre sonunda yemeğe ekliyoruz,10 dk daha pişirip ocağı kapatıyoruz.yemek soğuyuncaya dek tencerenin kapağını açmıyoruz.

Önemli Not : Pırasa vitamin,mineral ve çeşitli nitritler içerir,Mide-bağırsak rahatsızlıkları,deri hastalıkları,damar sertliği için faydalıdır.Bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önler,hemoroidi olanlara da ferahlık sağlar.
Havuç,hızlı bir kan yapıcı,kuvvetlendirici,ishal kesici,kabızlık giderici,mide ve bağırsağın yakın dostu,safra akıtıcı,karaciğeri kuvvetlendirici bir sebzedir.
AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim,
Onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULU KÖFTE

HAŞHAŞLI TATLI

REVANİ